متناسب با شکل بروز و اعتباربخشی استعدادهای مخاطبین بالقوهی خانه مدرسه، دو مسیر کلی -که هر کدام برنامههای متناظر با خودشان را دارند- در دستور کار است.
شناسایی نشاندارها: در این مسیر، سراغ کاندیداهایی خواهیم رفت که پیش از این، یک مرحله از بروز استعداد را گذرانده اند و به نوعی «نشان دار » محسوب می شوند.
شناسایی بینشان ها: در این مسیر به دنبال کسانی خواهیم بود که علی رغم داشتن استعداد، به هر دلیل در چرخه ی رسمی و اعتباربخشی شد هی منزلت و بروز، قرار نگرفته اند. مهمترین برنامه مبتدا برای این مسیر، برگزاری فراخوان های فصلی است.
پیش از قرار گرفتن هر مستعد در فرایند رشد، پایشهای شخصیتی و آزمونهای رفتاری به هر نوآور کمک خواهد کرد که برای جایگاه تیمی خود و نوع کنشگری نوآورانه تصمیم بهتر و دقیقتری بگیرد. این شامل برنامهی استعدادسنجیِ تعاملی نیز میشود که توسط «مخاطب» و «کارشناس ارزیاب خانه-مدرسه» جهت تطبیق علایق و تشخیصهای فرد و دریافتهای کارشناسی درباره ظرفیتهایش انجام خواهد شد.
خانه مدرسه با همکاری مراکز استعدادسنجی کشور، آزمونهای «Belbin»، «MBTI» و «cattell» را به همراه کارگاه تعاملی شناخت و توسعه روابط تیمی به همراه کارنامه تفصیلی اختصاصی برای نزدیک به دویست نفر اجرا و بازخوردگیری کرده است.
ترویج و نهادینه کردن گفتمان نوآوری و اندیشه اصلاح اجتماعی که به عنوان یک منبع الهام برای کنشگری مستعدین عمل میکند.
این برنامهها، حوزهی گرایشها و انگیزهها را هدف گرفتهاند و مخاطب را برای «تصمیم به اقدام» ، «الهام گرفتن در تبدیل تصور به ایده» و «شروع خلاقیت» کمک می کنند؛ مانند تولید، ترویج و انتشار همافزاهای انگیزشی، بازدیدهای الهامبخش «موفقیت از نزدیک» از صاحبان تقاضا -که مخاطب برای پاسخ به آنها، دورهی رشد را میگذراند-، ملاقات با نمونههای موفق و مؤثر در حوزهای که مخاطب در آن، مشغول یادگیری و ارتقاء است.
دورههایی که به صورت اختیاری و مشاورهای در معرض انتخاب مخاطب قرار دارند و در زمینه مفاهیم پایه نوآوری و خلاقیت و نوآوری اجتماعی، مسئلهشناسی و… ارائه میشود.
این برنامهها به صورت دورههای آموزشی مستقل و ضمن رویدادهای دیگر برگزار میشوند و به تدریج در بسترهای مجازی مبتدا برای دسترسی عمومی قرار میگیرند. با آنها آشنا شوید:
برگزاری نشستهای فصلی گزارش تجربه، با موضوع تجربهی پاسخ به تقاضاهای اجتماعی توسط هستههای پیشرو پیشران و صاحبان تجربههای شکست و موفقیت در مسیر پیادهسازی نوآورانه راهحلهای اجتماعی در ایران و سایر جوامع مسلمان
بسته به میزان بهرهمندی کنشگران از خدمات قبلی و سطح بهرهوری، ایدههای شکلگرفته در مسیر نوآوری از کیفیتهای مختلفی برخوردارند که تأثیر مستقیم خود را در میزان کارآمدی و تطابق با نیاز و چالش اجتماعی نشان میدهند. یکی از خدمات مبتدا در مسیر نوآوری، جلسات همفکری، مشاوره و ارزیابی ایدهها با هدف پالایش ایده و ارتقاء سطح تطابق راهحل و مسئله است. این خدمات تاکنون در قالب مشاورههای اختصاصی مجزا، راهبری ایده و خدمات داوری و ارزیابی ایده در رویدادهای مختلف مرکز به بیش از 300 گروه نوآور ارائه شده است.
دستیابی به نمونه اولیه خدمت (/محصول) در صنایع فرهنگی، مهمترین گام پیش از ورود کنترلشده به جامعه واقعی مخاطبین (/بازار) است. تاکنون نه گروه نوآور در این سطح از خدمات مبتدا بهره برده اند. با این گروهها آشنا شوید:
آموزشهای ضمن مسئله
آموزش در بستر یک نیاز واقعی. این یعنی، مخاطب در حین حل یک مسئلهی مرتبط و مؤثر در ایدهی خودش، یادگیریاش شکل گرفته و دانش و مهار تش ارتقاء مییابد. ارزیابی دورهها نیز بر همین اساس خواهد بود.
دوره آموزشی آشنایی با زمینههای تحول در تربیت، بوتکمپ نوآوری اجتماعی، بوتکمپ کار تیمی همراه و دوره فشرده مسئلهشناسی بینا چند مورد گلدرشت این خدمات هستند.
افزایش ضریب دقت و تأثیر از طریق همراهی نوآوران باتجربهتر که کمی زودتر وارد ماجراجویی در زمینه فعالیتهای مشابه شده و چند موفقیت و شکست هم داشتهاند و به همین دلیل، راه و روش سریعتر رسیدن و کمتر زمین خوردن را بهتر میشناسند؛ کسانی که قرار است با این داشتههایشان مستعدین را در ادامه مسیر همراهی کنند.
نوآورها بعد از رفاقت با راهبر، برای پیچ و خمهای راه و مشکلات مشورت بگیرد و از شبکه تعامل و آدمهای بدرد بخور راهبر استفاده کند. هر از گاهی یک گزارش بدهد و با هم، مسیر و پیشبینیها را بازبینی کنند. احتمالاً اَخم و ناراحتی هم پیش بیاید که گذارا و رفاقتی است. این رفاقت به سرعت پیادهسازی ایده و بهینه شدن خیلی چیزها در مسیر کنشگری کمک میکند و تکلیف راههای رفته و نرفته را زودتر از پیمودن آنها معلوم میکند.
سرمایه بذری پیادهسازی ایده که بسته به سطح اثرگذاری، حوزه تخصصی، انتفاعی بودن و میزان وابستگی به ظرفیتهای اسلامی و ایرانی هر ایده، سطوح مختلفی از تسهیلات بلاعوض، قرضالحسنه و قابل تبدیل به سهام را شامل می شود. تاکنون دوازده گروه نوآور بیش از یک و سه دهم میلیارد تومان تسهیلات از مبتدا دریافت کرده اند. با این گروهها آشنا شوید:
متصل کردن پاسخها به تقاضاها و عمقبخشی به تأثیر اجتماعی راهحلهای تبدیل شده به خدمت (/محصول) از طریق مهیا نمودن بستر بروز و بکارگیری در مقیاس واقعی شامل:
ایجاد بستر تعامل دو سویه نوآوران با اشخاص و سازمانهای همسو با مسئله اجتماعی و ایده
که همزمان با دستیابی به نمونه واقعی و در مسیر ورود به مقیاس واقعی بازار و جامعه مخاطبین، به “توسعه سطح مهارتی تیم”، “ارتقاء رویکردهای مدیریتی”، “توسعه جامعه مخاطبین و تقاضا” و “پایداری آهنگ رشد ایده” کمک خواهد کرد. به طور معمول مبتدا از دو طریق اتصال اختصاصی ایدههای آزاد و نشستهای جنبی در حاشیه رویدادها و فراخوانهای خود، گروههای نوآور را در معرض این ظرفیتها قرار میدهد.